Bij Hovenier-Eindhoven kunt u terecht voor een professioneel tuinontwerp

Bij ons hebt u de mogelijkheid geheel naar uw eigen wensen een tuinontwerp te laten maken. Nadat wij uw wensen uitvoerig hebben besproken, kunnen wij met die gegevens een schets voor u maken.

Tuinontwerp door ons

Om straks de tuin te krijgen die aan al uw wensen en eisen voldoet is een goed ontwerp van cruciaal belang. In nauw overleg met u als klant worden alle wensen besproken en zal het ontwerp in samenspraak met u worden gemaakt. Uiteraard dragen wij als professionals hierbij de mogelijkheden en ideeen aan die u van een vakbekwame hovenier kunt verwachten.

Binnen een goed ontwerp gaat het niet alleen om bestrating en beplanting, maar spelen ook de dagelijkse gebruikersaspecten een grote rol. Hierbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een goed bereikbare beschutte plek voor een rolcontainer, voor fietsen of simpelweg een barbecue.

Een onderdeel dat vaak wordt vergeten of over het hoofd wordt gezien is de tuinverlichting. Door hierover al in een vroeg stadium na te denken kunnen kosten worden bespaard en heeft u ook als het donker is volop plezier van uw tuin.

Tuinontwerp stappenplan

De eerste stap is de kennismaking. In een eerste vrijblijvende gesprek bij u thuis vertelt u over uw tuin, uw gezinssituatie en vertelt uw wensen voor de nieuwe tuin. Vervolgens vertellen wij u hoe we uw situatie gaan aanpakken.  Bezonning, grondsoort, hoogtepeilen, materiaal soorten en andere omgevingsfactoren worden geïnventariseerd. Daarmee hebben we de basis om voor u aan de slag te gaan.

De tweede stap is een afspraak tonen we u het tuinontwerp met materiaal soorten. U krijgt op een gemakkelijke manier inzicht in hoe uw tuin er uit gaat zien. Deze presentatie wordt ondersteund met vele foto’s uit eerder gemaakte tuinen. Heel belangrijk: we geven u inzicht in de kosten om het tuinontwerp te laten aanleggen!.

De derde stap, inplementatie, het aanleggen van uw plan, dit gebeurt in stappen die per onderdeel afgewerkt worden. Een schema word met u overlegd.

 

Tuinontwerp heeft voordelen

Het maken van een tuinontwerp is relatief gezien een kleine investering die zijn geld dubbel en dwars waard is! Door onze duidelijke tuinontwerpen zijn er geen onplezierige verrassingen. U weet vooraf hoe de tuin er uit komt te zien. Wij helpen u om uw ideeën op een evenwichtige manier in uw tuin op te nemen, zodat uw tuin ook praktisch gezien goed gaat functioneren: een leefbare tuin.


Alle afmetingen zijn gemaakt en gekontroleert!  We weten precies hoe groot uw terras, vlonder,  vijver, zithoek, oprit en pad  zullen  zijn. Wat alles kost is vooraf duidelijk. Bij ieder tuinontwerp presenteren we een globale begroting waarin we laten zien binnen welke financiële grenzen uw tuin gemaakt kan worden. Kiest u sierbestrating of tuinverlichting? De duurste of de goedkopere tegels? U heeft zelf de touwtjes in handen.